vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

In De Vitrine: tekeningen Izak Vriens

In De Vitrine: tekeningen Izak Vriens

04 augustus 2011
Van donderdag 04 augustus 2011 tot en met vrijdag 30 september 2011
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

WIJK EN AALBURG – In de vitrine van Bibliotheek Aalburg worden gedurende de maanden augustus en september tekeningen van Izak Vriens uit Andel getoond. Bijzonder, want Izak Vriens is al 80 jaar. Hij woont sinds kort in De Notenhoff te Andel en beleeft nog veel voldoening aan het zelf ontwerpen en inkleuren van deze honderden vakjes in vele motieven en vormgevingen. Snel komen kijken, dus……

De bibliotheek is gevestigd aan de Perzikstraat 7b in Wijk en Aalburg (tel. 0416 – 69 04 63). Voor de openingstijden: kijk op de website (let op: nog even zomeropeningstijden!). Koffie en thee staan klaar!

Tekeningen
De tekeningen van Izak Vriens doen denken aan mandala’s, geometrische patronen uit de Tibetaanse kunst en het boeddhisme, die vaak dienen als meditatief voorwerp. Het maken ervan vereist een hoge concentratie en dat doen de tekeningen van Izak Vriens ook. Op een leeftijd van 80 jaar is het bijzonder dat hij nog met zoveel fantasie en vooral precisie tot deze verfijnde resultaten komt.

Izak Vriens
Izak begon jaren geleden met schilderen toen hij zonder werk kwam te zitten. Later ging hij tekenen en maakte met behulp passer en liniaal en veel precisie de mooiste ontwerpen. Inkleuren doet hij geheel naar eigen inzicht. Bijna niemand wist dat Izak tekende en de werken belandden in de kast. In oktober 2010 is Izak Vriens naar verzorgingshuis De Notenhoff verhuisd. Om daar te wennen is hij fanatiek aan het tekenen gegaan. Van een klein ontwerp maakt hij er zo’n vier per dag, een grote tekening vergt meer dan een dag. Hij deelt zijn tekeningen graag uit aan belangstellenden en sommigen hebben al een hele verzameling, soms zelfs ingelijst. Met deze hobby vult hij zijn dagen en soms kan hij anderen ervoor interesseren. De meesten haken echter af, want je moet wel even volhouden voordat er een mooi resultaat ontstaat.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek Altena

Wijk en Aalburg

www.bibliotheekaltena.nl
Deel dit bericht met je vrienden!