dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Inloopavond De burcht

21 juni 2011
Van 19:30 uur tot en met 21:00 uur

WERKENDAM - Sinds 2006 zijn woningbouwcorporatie Woonservice Meander en de gemeente Werkendam bezig met planvorming voor de herontwikkeling van het gebied De Burcht. De bestaande bejaardenhuizen zijn gesloopt en in 2010 zijn 17 nieuwe appartementen gebouwd en bewoond. Ook voor de rest van het gebied waren plannen om te bouwen.

De daadwerkelijke uitvoering van de overige plannen is nog niet gestart. Dat komt onder meer door (forse) wijzigingen in de vraag naar koopappartementen op de woningmarkt in het algemeen en voor de locatie De Burcht in het bijzonder en reacties vanuit bewoners van onder andere de Hoogstraat en Vissersdijk. Deze reacties hadden vooral betrekking de geplande bouwhoogte van de woningen in het noordelijke deel (tegen de Hoogstraat aan) van het plangebied.

Daarom hebben de gemeente Werkendam en Woonservice Meander en de plannen voor het gebied De Burcht aangepast.

De aangepaste plannen voor het gebied De Burcht worden op maandagavond 27 juni getoond tijdens een inloopavond in De Kwinter (Hooftlanden 1 in Werken­dam; tel. (0183) 50 39 44).

U bent daar van harte welkom om, tussen 19.30 en 21.00 uur, het stedebouwkundig plan, tekeningen en maquettes van het plangebied en de te realiseren woningen (grondgebonden en gestapeld) te bekijken.

Het is géén inloopavond waar u informatie krijgt over de (huur)kosten van de te realiseren woningen. Immers de komende maanden moet het plan verder worden uitgewerkt en wellicht worden bijgesteld aan de hand van de gemaakte opmerkingen tijdens de inloopavond.

De vervolgplanning (wanneer wordt het bestemmingsplan ter visie gelegd? wanneer is de vermoedelijke start van de bouwwerkzaamheden?) is ook tijdens de inloopavond beschikbaar.

Het kenmerk van deze avond is dat er géén centrale presentatie is. U kunt op uw eigen gemak en tijdstip de verschillende schetsen en tekeningen bekijken en individuele vragen stellen aan de bestuurders en medewerkers van Woonservice Meander en de gemeente Werkendam.

Indien u niet in de gelegenheid bent om tijdens de inloopavond aanwezig te zijn of al eerder of na de inloopavond (nog) vragen en/of opmerkingen heeft, dan kunt u contact opnemen met de woningbouwcorporatie en/of de gemeente:

Woonservice Meander: Susan Goes, tel. (0183) 50 87 88, email: info@woonservicemeander.nl
Gemeente Werkendam: Jos Bleijlevens, tel. ( 0183) 50 73 60, email:  jos.bleijlevens@werkendam.nl 

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Werkendam / Woonservice Meander

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!