donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Heelmeesters en Kwakzalvers Kasteel Dussen

13 juni 2011
Van 11:00 uur tot en met 17:00 uur

DUSSEN - Tweede Pinksterdag doet kasteel Dussen traditioneel mee met de Landelijke Open Kastelendag. De stichting Vrienden kasteel Dussen verzint ieder jaar een sprekend thema en worden er weer toepasselijke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het thema dit jaar, Heelmeesters en Kwakzalvers, belooft dan ook veel verrassingen. De valkeniersvereniging zal de dag opluisteren met 2 demonstraties en nemen veel vogels mee die door iedereen bewonderd kunnen worden.

De kastelendag is van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken en zowel in het kasteel als erbuiten zijn veel activiteiten georganiseerd. Een informatieve tocht door het bos, een stoomtreintje, de knutseltafel waaraan kinderen kleine skeletje in elkaar kunnen knutselen, een ambachtelijke markt, een drankje en een hapje, er is te veel om op te noemen om te zien en te doen Het kasteel is open en iedereen kan een kijkje nemen in de vertrekken waar de families van der Dussen, d’Ursel, van Axel en van Gent woonden en iets leren over de geschiedenis van het kasteel, waar nu heelmeesters en kwakzalvers hun intrek hebben genomen. Met dank aan de Arjan van Dijk groep kunnen ook de kelders, het oudste gedeelte van het kasteel, bezichtigd worden.
De entreeprijs voor volwassenen 5 euro, voor kinderen van 3 t/m 12 jaar 3,50 euro.

OPROEP. MEISJES, TREK JE MOOISTE KASTELENJURK AAN EN JONGENS, PAK JE SCHILD EN ZWAARD! KASTEEL DUSSEN VERWACHT JULLIE ALLEMAAL.
In verband met de drukte kan er gratis geparkeerd worden op het Peppelveld en op het parkeerterrein van de voetbalvereniging. De parkeerborden geven de routes aan.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Kasteel Dussen

Dussen

www.kasteel-dussen.nl.
Deel dit bericht met je vrienden!