donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Landelijke dag van het Kasteel

13 juni 2011
Van 11:00 uur tot en met 17:00 uur

DUSSEN - Landelijke dag van het Kasteel op 2e Pinksterdag: veel te beleven voor jong en oud op buitenterrein en binnen in het Kasteel. 

Tijdens de landelijke open kastelendag staat kasteel Dussen in het teken van ‘Heelmeesters en Kwakzalvers’ met alles wat erbij hoort. Een echte poppendokter ontbreekt hierbij niet. Kinderen mogen met hun zieke pop of hun kapotte beer naar de poppendokter komen, die al zijn spulletjes bij zich heeft om ze weer gezond te maken.

Kinderen kunnen zich laten schminken op kasteel Dussen
In het bos is ook van alles te doen: hoe leg je een verband, wat doet de tandarts, zelf Een pillenpotje samenstellen, hoe ziet een skelet eruit, of een hart. er is een Dr. Bibberspel, een rolstoelparcours en een brancardrace. En wat heeft de waarzegster voor je in petto. Op het terrein lopen kwakzalvers en melaatsen. Er is een schminktafel waar kinderen gratis geschminkt mogen worden als ridder of prinses of, voor wie durft, zelfs een gevaarlijke draak. En wat te zeggen van een ‘coole’ brushpaint - of een glinstertattoo (tegen kleine vergoeding).

Om 13.00 en 15.00 zal valkeniersvereniging de dag opluisteren met 2 demonstraties en nemen veel vogels mee die door iedereen bewonderd kunnen worden. Verder is er een vuurspuwer, een stoomtreintje, waar een mini-ritje op gemaakt kan worden, een ambachtelijke markt met een heuse smid, palingroker, middeleeuwse bierbrouwer, pottendraaier, ook om zelf te proberen, bijenhouders, tinnen soldaatjes maker, klompenmaker, molenaar, te veel om op te noemen. De kleintjes kunnen op een echt ezeltje rijden. Er is een drankje en een hapje maar ook ruimte om onder een parasol te picknicken of een ijsje te eten.

In het kasteel zelf kan iedereen een kijkje nemen in de vertrekken, waar de families van der Dussen, d’Ursel, van Axel en van Gent woonden en iets leren over de geschiedenis van het kasteel en waar nu Florence Nightingale haar intrek heeft genomen en de zieken verzorgt, Heelmeester Ludovicus middeleeuwse operaties uitvoert, kunstkenner Michael Jepkes vertelt over heelmeesters en kwakzalvers in de kunst en museum de Kijkkraam vroegere tijden doet herleven en laat zien hoe ooit de babies op de wereld kwamen, compleet met bakerpraatjes. Met dank aan de Arjan van Dijk groep kunnen ook de kelders, het oudste gedeelte van het kasteel, bezichtigd worden.

De entreeprijs voor volwassenen 5 euro, voor kinderen van 3 t/m 12 jaar 3,50 euro. Reserveren is niet mogelijk. U dient op de dag zelf een toegangsbewijs te kopen aan de kassa van Kasteel Dussen.

Deel dit bericht met je vrienden!