donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kart Racing Het Willem

09 juni 2011
Van 18:30 uur tot en met 22:00 uur

WIJK EN AALBURG - Kart Racing op Het Willem ofwel: Zeepkistenrace voor en door VMBO-scholieren van het Willem van Oranjecollege (crashende zeepkisten)

Het Willem van Oranje College vliegt op 9 juni de stoep af -
Techniekleerlingen organiseren eerste Wijkse zeepkistenrace

Wijk en Aalburg – Na een voorbereiding van enkele maanden moet het op donderdag 9 juni gaan gebeuren. Met een zelfgebouwde zeepkist de stoep bij De Kroon afsuizen. De leerlingen van de techniekafdelingen van het Willem van Oranje College gaan vanaf 18.30 uur strijden om de hoofdprijzen in het eerste Wijkse zeepkistenspektakel.

Met de zeepkistenrace willen de techniekdocenten uit Wijk en Aalburg en hun leerlingen laten zien dat techniek leerzaam, uitdagend en hartstikke leuk kan zijn in een tijd waarin de keuze voor een technisch beroep niet altijd voor de hand ligt. Zoals in de inleiding al is vermeld, is aan de zeepkistenrace een stevige voorbereiding vooraf gegaan. Want je kunt niet zomaar de stoep bij De Kroon gebruiken voor een race. De leerlingen van de afdeling techniek zorgden zelf voor de aanvraag van de evenementenvergunning, nodigden hoogstpersoonlijk burgemeester Naterop uit voor het geven van het startschot, maakten een ontwerp voor een tweepersoons zeepkist, kregen les van Nelson van der Pol en moesten als klap op de vuurpijl ook nog eens aan de slag om materialen voor het te bouwen voertuig te verzamelen. 

Op maandag 6 juni starten dertien teams met de bouw van hun voertuig. In een periode van amper vier dagen moeten de jongens er in slagen om op donderdag 9 juni een goedgekeurde zeepkist aan de start te krijgen. En als dat lukt, gaan de teams een lastig parcours afleggen dat door hun docenten, met behulp van de gemeente Aalburg en de brandweer, is opgebouwd.

Een kort filmpje over de voorbereidingen van de Zeepkistenrace door de Techniekleerlingen van het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Het Willem van Oranje College

Wijk en Aalburg

t.vantilborg@wvoranje.nl | g.strik@wvoranje.nl
Deel dit bericht met je vrienden!