donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Historische reeks in De Bieb

Historische reeks in De Bieb

01 juni 2011
Van woensdag 01 juni 2011 tot en met zondag 31 juli 2011
Van 13:00 uur tot en met 20:00 uur

WIJK EN AALBURG - In de vitrine van Bibliotheek Aalburg worden gedurende de maanden juni en juli alle delen van de bekende Historische Reeks getoond. Bijzonder, want enkele delen zijn niet meer verkrijgbaar. Cees de Gast (Meeuwen) stelde alle exemplaren tijdelijk ter beschikking. Hij heeft de expositie aangevuld met enkele werken van eigen hand en zgn. ‘signalementen’, boeken waaraan gerefereerd wordt in de diverse delen .
De bibliotheek is gevestigd aan de Perzikstraat 7b in Wijk en Aalburg (tel. 0416 – 69 04 63) en is geopend op maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag en vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur. Koffie en thee staan klaar! Snel komen kijken, dus…

De Historische Reeks
De stichting Historische Reeks Land van Heusden en Altena werd in 1990 opgericht met als doelstelling ieder jaar een boek uit te geven over de rijke historie van de eigen streek. Zo verscheen onlangs t.g.v. de herdenking van de bevrijding op 5 mei deel 19: een themanummer vol ooggetuigenverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De boekjes vinden grote aftrek binnen en buiten de streek. De huidige redactie bestaat uit Cees de Gast, Johan Molegraaf, Bert Meiresonne, Nel van As, Paula Jorritsma en Teus van Tilborg.

Komende delen
In november komt deel 20 uit. Dit bevat twaalf verhalen, o.a. over de kastelen Dussen en Loevestein, over een hevig kerkelijk conflict tussen ds. B. Moorrees te Wijk en Nicolaas Bouman en jeugdherinneringen van H.J. Blacquiëre, de auteur van “De boeren van Kleidorp’. Deel 21 (november 2012) wordt een geschiedenisboek voor groepen 7 en 8 van de basisscholen in de regio: een waardevolle ‘canon’. Verdwenen winkels wordt misschien het thema voor deel 22. Heeft u mooie herinneringen aan, foto’s van of wetenswaardigheden over verdwenen winkels in uw omgeving, neem contact op met Cees de Gast via de e-mail.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!