donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Mikhail Zemtsov en Anastasia Safonova met Mostly Mozart

19 mei 2011
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

DUSSEN - Optreden Mikhail Zemtsov en Anastasia Safonova met "Mostly Mozart".

MAIHAIL ZEMTSOV
Mikhail Zemtsov werd in 1969 geboren te Rusland en ontving zijn eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd van zijn moeder Ludmila Levinson. Daarna studeerde hij aan de Conservatoria te Moskou, Hamburg en Maastricht met oa Michael Kugel. 

Hij is prijzwinnaar van 1st International Viola Competition (1998, Wenen) en Elisa Mayer String Competition (1998, Hamburg).

Als solist trad hij op met oa het Moskou Conservatorium Kamerorkest, Luxembourg Philharmonisch
(R.Strauss "Don Quixote" met Misha Maisky), Wiener Volksoper, Hamburger  Symphoniker, Het Residentie Orkest onder leiding van N. Jarvi, J. van Zweden, D. Kitajenko.

Zijn Solo CD "The Last Rose of Summer" is op de 2de plaats bij Top 50 van TROS geland en het was met een 9 (uitstekend) beoordeeld bij het tijdschrift Luister.

Zemtsov is veelvuldig te horen op Internationale Festivals in Europa en Amerika waar hij speelt met o.a. Bella Davidovitch, Dmitri Sitkovetski, Sarah Chang, Nobucco Imai, Eliane Rodrigues, Janine Jansen, Julian Rachlin, Liza Ferschtman, Quirine Viersen, Boris Berezovsky.

Hij nam 6 CD's met  kamermuziek op (Sony Masterworks, Tower records, Deutsche Welle Koeln). 

Mikhail speelt regelmatig met de gitarist Enno Voorhorst (Duo Macondo) en in trio met Emily Beynon (1ste Fluit van 't KCO) en de harpiste Godelieve Schrama.

Sinds 2002 is hij aanvoerder altviolist van Het Residentie Orkest, sinds 2004 is hij tevens lid van de Artistieke Comissie van het orkest. Vanaf 2010 word Mikhail als docent verbonden aan het Utrechts Conservatorium. 

ANASTASIA SAFONOVA
Pianiste Anastasia Safonova, geboren in Rusland, begon reeds op vierjarige leeftijd met piano lessen op het Gnessin Muziek Instituut te Moskou. Op haar twaalfde won zij de eerste prijs op het Gnessin concours voor jonge  pianisten en trad op met het Gnessin Junior Orchestra. In 2001 behaalde zij haar master diploma aan het Konijnklijk Conservatorim te Den Haag (Prof. N. Grubert) Tevens behaalde zij de eerste prijs op het door de  Yamaha Foundation georganiseerde "Europees Piano Concours" (1996), de prijs van "Stichting Youri Egorov" (1997) en een diploma in het internationale concours "Cidade de Porto"(1999).Sindsdien geeft zij, zowel  met solo als kamermuziek repertoire, vele concerten in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Turkije en Rusland. Zo trad zij ondermeer op tijdens het Schleswig Holsteinfestival  (Duitsland), het Bourlingster Festival (Luxemburg) en het Amsterdamse Grachtenfestival. Ze werkt samen met de vooraanstaande musici als B. Belkin en M. Kugel. Ze maakte opnames voor Omroep Limburg en de Concert  Zender. Sinds 2000 is zij werkzaam aan het Conservatorium Maastricht. 

Het programma 'Mostly Mozart'

> W.A. Mozart (1756-1791) Rondo (altviool/piano) 
> A. Rolla (1757-1841) Esercizio n. 1 voor altviool solo 
> W.A. Mozart Piano Sonata (nr. ntb) 
> J. N. Hummel (1778-1837, leerling van Mozart) Fantasia (altviool/piano)
>
Pauze
>
> Alexander Dmitriev (geb. 1969) Salieri Variations (altviool solo ) 
> W.A. Mozart Variations (altviool/piano) 
> Michael Kugel (geb 1946) Rondo "Mozartkugel" (altviool/piano) 

Entreeprijs 10 euro per kaartje, vriendenpas geldig.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Kasteel Dussen

Dussen

www.kasteel-dussen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!