donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Theo van Teijlingen in De Pomp

Theo van Teijlingen in De Pomp

23 april 2011
Van 20:45 uur tot en met 22:00 uur

ALMKERK - Op stille zaterdag wordt in jongerencentrum De Pomp op een hele bijzondere manier aandacht geschonken aan het paasverhaal. Deze bijzondere dag tussen Goede Vrijdag en Pasen in leent zich daar bij uitstek voor. Voor deze avond is Theo van Teijlingen gevraagd op te treden, want soms zijn ze er gewoon nog… Mensen die met een gitaar, een stem, een koffer met attributen en symbolen nog een verhaal kunnen vertolken waar je stil van wordt.

Theo van Teijlingen is zo’n vent!
Met zijn gitaren en zelfgeschreven Nederlandstalige luisterliedjes neemt hij je mee. Hij confronteert je met zijn teksten, laat soms een uitzicht zien van een andere wereld maar laat ook het heilige van alle dag zien in ons dagelijks leventje. Zijn liedjes zijn als spiegels, soms als een wekker die je wakker maken en dan weer een balsem van hoop.

Theo van Teijlingen is opgegroeid in Vlaardingen. Hij werkte voor Youth for Christ in Nederland, België en Denemarken en Zweden. Hij begon op zijn 17e met het schrijven teksten en zingen van zijn liedjes. Was vroeger deel van het duo “Benedicamus”. Zijn uitgangspunt was de folkmuziek, het verhalende lied. Met zijn gitaren en dulcimer trekt hij sindsdien als  een troubadour door het leven.

Theo is werkzaam in het onderwijs, maar daarnaast actief voor de door hem en twee vrienden opgerichte stichting De Figurant. Er zijn inmiddels drie CD’s van zijn hand verschenen en die vinden gretig aftrek, evenals de verschillende, door hem geschreven, boekjes met kleine verhaaltjes, gedichten en gedachten. Met dit werk ondersteunt stichting de Figurant o.a. opvangwerk in Oeganda en Servië. Theo werkt daarom ook regelmatig mee aan benefietconcerten.
Hij is verschillende keren op radio en TV geweest. Ook gaat hij voor in allerlei kerken als een soort ‘zingende dominee’, maar of hij nu in een kerk staat, een concertzaal of klein podium als De Pomp, zijn verhalen en liedjes zijn het luisteren waard! Wie oren heeft, kan goed luisteren..!

De Pomp is open om 20.00 uur en het programma begint om 20.45 uur.
De toegang is 2,00 per persoon. 

www.defigurant.nl

Info

Organisator:

Adres:

Website:

JC De Pomp

Almkerk

www.depomp.com
Deel dit bericht met je vrienden!