donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Informatieavond bestemmingsplannen Aalburg

20 april 2011
Van 19:30 uur tot en met 22:00 uur

AALBURG -  Gemeente geeft toelichting over werking Grondexploitatiewet aan inwoners die een principeverzoek hebben ingediend voor een ‘grote’ ontwikkeling.

Op 20 april 2011 organiseert de gemeente Aalburg vanaf 19.30 uur een informatieavond in d’Alburcht aan de Perzikstraat 14a in Wijk en Aalburg. Deze informatieavond is voor inwoners die verzoeken hebben ingediend in de gebieden van de nieuwe bestemmingsplannen ‘Wijk en Aalburg’, ‘Genderen’ en ‘Drongelen’.

De informatieavond is bedoeld voor inwoners die in dit kader vorig jaar een individueel verzoek tot wijziging van de bestemmingsplannen ‘Wijk en Aalburg’, ‘Genderen’ of ‘Drongelen’ hebben ingediend voor hun perceel. Daarbij gaat het er om dat de gevraagde ontwikkeling van dusdanige omvang of aard is dat de gemeente verplicht is hier een exploitatiebijdrage voor te vragen. Een voorbeeld van een dergelijke ontwikkeling is het bouwen van een woning. Dit komt door de veranderde Wet op de ruimtelijke ordening met in het bijzonder hoofdstuk 6, de zogenaamde ‘Grondexploitatiewet’.
Als service aan de verzoekers van deze beoogde ontwikkelingen wil de gemeente deze groep inwoners aan de hand van een presentatie inlichten over de gevolgen hiervan voor hun verzoek. Tijdens de informatieavond wordt echter niet ingegaan op individuele verzoeken tot wijziging van het bestemmingsplan. De eventuele voorwaarden en kosten worden per individueel verzoek bekeken en de initiatiefnemer wordt daarover op een later moment schriftelijk bericht.
Alle inwoners die een individueel verzoek tot wijziging van de bestemmingsplannen ‘Wijk en Aalburg’, ‘Genderen’ en ‘Drongelen’ hebben ingediend worden ingelicht over de haalbaarheid van hun verzoek.

Verzoekers van kleine zaken waar geen aparte kosten en voorwaarden aan verbonden zijn, worden geïnformeerd op het moment dat het voorontwerpbestemmingsplan terinzage wordt gelegd.

Nadat de individuele verzoekers zijn geïnformeerd over de haalbaarheid van hun verzoek kan de gemeente de voorontwerpbestemmingsplannen ‘Wijk en Aalburg, ‘Genderen’ en ‘Drongelen’ verder laten opstellen. Verwacht wordt dat deze voorontwerp bestemmingsplannen in het najaar van 2011 ter inzage zullen worden gelegd. In de periode dat de voorontwerp bestemmingsplannen ter inzage liggen kan iedereen hierover een inspraakreactie kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. 

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Aalburg

Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!