vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Fietsen voor Oeganda langs Waterlinie- Start Fort Altena

16 april 2011
Van 09:00 uur tot en met 16:00 uur

SLEEUWIJK - Fietsen voor Oeganda langs de Waterlinie. Dat doen tientallen deelnemers op zaterdag 16 april 2011. Voor elke kilometer die de fietsers afleggen worden ze gesponsord met één euro. De opbrengst gaat naar Patrick Ouni, een ex- kindsoldaat in Oeganda. Dankzij steun van Edukans gaat hij naar school. Fiets mee en zorg daarmee ook voor goed onderwijs voor de leeftijdsgenootjes van Patrick.

U kunt kiezen voor een fietstocht van vijftig, honderd of de hele tocht langs de Waterlinie (140 kilometer). Er kan vanaf 9.00 worden gestart. De start en finish vinden plaats bij Fort Altena (Werkendam). Iedere deelnemer dient zich voor elke kilometer die wordt gefietst, te laten sponsoren voor € 1. U kunt er ook voor kiezen om een eenmalige donatie te geven van minimaal €15,-. 

Rebellenbeweging
Het geld komt ten goede aan de Ebule Primary School in Oeganda. Jarenlang voerde het leger van Oeganda hier een hevige strijd met de rebellenbeweging LRA. Veel kinderen werden ontvoerd om als kindsoldaat mee te vechten.

Wederopbouw 25 scholen
Sinds twee jaar keert de rust terug en is het relatief veilig. Maar het gewone leven staat op zijn kop. Het onderwijs en de gemeenschap zijn ernstig ontwricht. Gebouwen zijn verwoest of verwaarloosd. Er zijn onvoldoende vakmensen. Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, werkt aan de wederopbouw van 25 scholen in de regio. Eén van deze scholen is de Ebule Primary School waar Patrick op zit.

Doe mee!
Inschrijven voor deelname kan via www.edukans.nl/waterdragen. Ook vindt u daar tips over hoe u sponsors kunt vinden voor deze tocht

Deel dit bericht met je vrienden!