vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Groeien en leiding geven in de kerk!

29 maart 2011
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

GENDEREN - Overal in het land kom je ze tegen. Mensen die in kerkelijk en interkerkelijk werk  een voortrekkersrol op zich nemen. Die als (kerken)raadslid, kringleider of voortrekker van een werkgroep leiding en richting moeten geven aan een stukje arbeid in Gods Koninkrijk. Velen van hen hebben deze functie niet gezocht, maar zijn er als het ware vanzelf ingerold. En met liefde voor God en de medemens vervullen ze deze taak zo goed mogelijk.

Toch blijkt vaak, dat velen van hen behoefte hebben om wat verder toegerust te worden, om zo hun taak beter te kunnen vervullen. Ze moeten immers vergaderen, leiden, plannen maken, soms wel meer dan een jaar vooruit, mensen motiveren om samen met hen een stuk arbeid van de Heer op te pakken, enz. Maar niemand die hen vertelt hoe ze zoiets het beste kunnen doen.

Om tegemoet te komen aan deze behoefte biedt Stichting Equip komend seizoen opnieuw een praktische seizoenstraining aan voor allen die een voortrekkersrol vervullen in kerkelijk of interkerkelijk werk en voor hen die in de toekomst hierbij betrokken willen worden.

De toerusting is erg praktisch. De onderwerpen die aan de orde komen, zijn bijv. studies over bijbels leiderschap, visie-overdracht, motivatie, beleid maken, omgaan met conflicten, samenwerken in een team, maar ook lessen die je uitdagen om zelf stappen in afhankelijkheid van de Heer te zetten.

De cursus start in september en omvat 12 bijeenkomsten verdeeld over het seizoen 2011-2012

Voor belangstellenden is er een oriëntatiebijeenkomst i.c.m. een gewone lesavond gepland op dinsdag 29 maart in de Gereformeerde Kerk , Hoofdstaat 76  te Genderen

Het thema van deze avond is: Hoe blijven vrijwilligers in de kerk gemotiveerd? 

Koffie vanaf 19.45 uur. 
Belangstellenden van harte welkom!
 

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Gereformeerde Kerk Genderen

Genderen

www.iequip.nl
Deel dit bericht met je vrienden!