vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Lezing over Werkendamse kerkgeschiedenis

22 maart 2011
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur


WERKENDAM - De commissie Vorming en Toerusting van de Maranathakerk organiseert een lezing over de geschiedenis van de Werkendamse kerken.

De lezing – verzorgd door Bas voor den Dag – is in de kerkzaal van de Maranathakerk. Tijdens de lezing zullen met behulp van de beamers vele beelden getoond worden.

Inloop om 19.30 uur met koffie/thee of fris.
Iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van de Werkendamse kerken is van harte welkom.

Zolang Werkendam bestaat, vind je er ook een kerk. Vanaf ongeveer het jaar 1200 was dat vier eeuwen lang de Rooms-Katholieke Kerk. De laatste 400 jaar kent Werkendam vooral Protestantse kerken. Er is door de eeuwen heen heel wat gepasseerd op het kerkelijk erf. Gelukkig is er door onze voorvaderen het nodige opgeschreven onder het motto: “Wie schrijft, die blijft”.

De Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Gemeente zijn ontstaan na afscheidingen van de Hervormde Kerk. Uit de afgesplitste Hervormde Evangelisatie ontstonden later de Oud-Gereformeerde Gemeente en de Vrije Hervormde Gemeente. En dan is er ook een Christelijke Gereformeerde Kerk, een Vrije Gereformeerde Gemeente, een Hersteld Hervormde Gemeente en De Graankorrel … Nieuwsgierig geworden? Met een lezing willen we stilstaan in “Kerkendam”, zoals ons dorp weleens spottend door buitenstaanders wordt genoemd.

De lezing – verzorgd door Bas voor den Dag – is op dinsdag 22 maart 2011 in de kerkzaal van de Maranathakerk. Tijdens de lezing zullen met behulp van de beamers vele beelden getoond worden. Inloop om 19.30 uur met koffie/thee of fris en de aanvang van de lezing is om 20.00 uur. Iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van de Werkendamse kerken is van harte welkom.

Info

Organisator:

Adres:

Maranathakerk

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!