donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Collecte ZOA-Vluchtelingenzorg

20 maart 2011
Van zondag 20 maart 2011 tot en met zaterdag 26 maart 2011


Nationale collecteweek 2011
De nationale collecteweek voor ZOA is in 2011 van 20 - 26 maart.  Dankzij de inzet van zo'n 16.000 collectanten, hopen we weer op een mooie opbrengst voor ZOA-Vluchtelingenzorg.

[r]echt voor de vluchteling
Het thema voor de collecteweek is '[r]echt voor de vluchteling'. In dit thema komen de twee aspecten terug die ZOA in haar hulpverlening belangrijk vindt. Het woord recht staat voor directe opvolging van Gods oproep om recht te doen aan onze naaste in nood. ZOA geeft hier invulling aan in 11 landen, zoals Myanmar, Afghanistan, Ethiopië en Sudan (Darfur). Het woord echt staat voor betrokkenheid en borduurt voort op de eerdere campagne ‘Van noodhulp tot wederopbouw, wij blijven’. Na een ramp of conflict blijft ZOA vluchtelingen en ontheemden trouw, totdat er echt een verschil gemaakt is en zij zelf weer verder kunnen. ZOA richt zich hierbij vooral op water en hygiëne, onderwijs en voedselzekerheid.

Vrijwilligers
De nationale collecteweek van ZOA levert een belangrijke bijdrage aan de inkomsten van ZOA. De inzet van vrijwilligers is hierbij onmisbaar. ZOA kan nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken om te helpen collecteren volgend jaar. Wilt u een gedeelte van uw tijd geven aan vluchtelingen en ontheemden in Afrika en Azië?
 

Deel dit bericht met je vrienden!