vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Poëziefestival

11 maart 2011


WERKENDAM - Onder de naam Werkgroep Kunstmenu Altena werken binnen gemeente Werkendam en Woudrichem 15 scholen samen aan hun cultuureducatieve programma  rond het thema literatuur, waarbij de groepen 7 en 8 aan de slag gaan met poëzie in het project 'Een jas van woorden'.

In aansluiting op dit project hebben Bibliotheek Altena en CultuurPuntAltena een poëziefestival georganiseerd, dat op 16 maart met een Kick-Off in Golfpark Almkreek van start gaat. Tijdens deze Kick-Off krijgen ruim 650 leerlingen een presentatie aangeboden van allerlei diverse raakvlakken aan poëzie. Verschillende lokale en regionale aanbieders zijn hiervoor uitgenodigd om de leerlingen te laten zien hoe zij vanuit hun werkgebieden literatuur, muziek en diverse beeldende vakken met poëzie aan de slag gaan.
Geïnspireerd door deze ochtend gaan de leerlingen terug naar school, waar zij de komende weken in de klas zelf een verwerking maken rondom een aantal themawoorden. Naar eigen inzicht mogen leerlingen aan de slag met hun invulling van het begrip poëzie.

De hieruit volgende resultaten worden van donderdag 31 maart t/m woensdag 20 april tentoongesteld in Bibliotheek Giessen.
 
Om de leerlingen te stimuleren zich in hun poëtische verwerkingen van hun meest creatieve kant te laten zien, worden 20 april bovendien drie klassen aangewezen als prijswinnaar. Deze prijswinnaars ontvangen een workshop van één van de op 16 maart gepresenteerde aanbieders.

(Stad Gorinchem)

Info

Organisator:

Adres:

Bibliotheek Altena en CultuurPuntAltena

Giessen

Deel dit bericht met je vrienden!