donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Lezing Vestingstad Woudrichem

09 maart 2011
Van 19:45 uur tot en met 21:30 uur

WOUDRICHEM - Het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem gaat vanaf maart 2011 in de wintermaanden lezingen verzorgen over zeer uitéénlopende onderwerpen die veelal in relatie staan met het visserijverleden en de cultuur(historie) van Woudrichem. Tevens komen onderwerpen aan de orde als de historie en natuur van de Biesbosch en omgeving.

De eerste lezing staat geprogrammeerd voor woensdagavond 9 maart a.s.
Spreker zal zijn de heer H.C. (Bert) Arbouw. Hij zal spreken over de ontwikkeling van de vestingstad Woudrichem door de eeuwen heen, vanaf het ontstaan van de vesting in 1583 tot het einde van Woudrichem als militaire vestingstad in 1955. Toen was n.l. door het ontstaan van de IJssellinie, de Hollandse Waterlinie niet langer meer nodig.

Wat is een rondeel, ravelijn, bolwerk en een bastion? Wat waren de gevolgen van de allesverwoestende stadsbrand van 1573? Wat was de rol van de vestingstad Woudrichem in de Hollandse Waterlinie? Al deze vragen en vele andere zullen op deze avond beantwoord worden.

Deze interessante avond in een informele sfeer kan gezien worden als een leerzame opmaat naar de komende Vestingstedendagen(Vesting3HoekDagen) die in Woudrichem, Gorinchem, Slot Loevestein en fort Vuren op 21 en 22 mei a.s. gehouden zullen worden.

De lezing op woensdagavond 9 maart zal plaatsvinden in het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem. Het museum is gevestigd op de bovenverdieping van het Arsenaal, Kerkstraat 41 Woudrichem. Een mindervalidenlift is aanwezig. Het museum is open om 19.15 uur.

De toegang en een kopje koffie bij ontvangst is gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Visserijemuseum Woudrichem

Woudrichem

www.visserijmuseumwoudrichem.nl
Deel dit bericht met je vrienden!