vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Explosievenonderzoek Cloppenwaard

28 februari 2011
Van maandag 28 februari 2011 tot en met vrijdag 04 maart 2011


WERKENDAM - Om extra kadecapaciteit te realiseren om schepen te kunnen afbouwen wordt de Beatrixhaven aangepast. Een deel van de Beatrixhaven wordt gedempt om extra kadelengte aan te leggen. In het kader van de regeling “Ruimte voor de Rivier” moet compensatie worden gerealiseerd voor het te dempen water. Dit gebeurt in de uiterwaard De Cloppenwaard, gelegen tussen de rivier De Merwede en de Sasdijk te Werkendam.

Een laatste handeling in de voorbereidingsfase is het uitvoeren van werkzaamheden naar de mogelijke aanwezigheid van Conventionele Explosieven. Dit onderzoek is noodzakelijk om tijdens de afgraving veilig te kunnen werken. Vanaf maandag 28 februari tot en met vrijdag 4 maart a.s wordt het onderzoek uitgevoerd. Hierbij worden verstoringen gelokaliseerd, geïdentificeerd en mogelijk verwijderd.
Uit veiligheidsoverwegingen is De Cloppenwaard in de periode van het onderzoek niet toegankelijk voor bewoners en huisdieren.
Wanneer alles volgens planning verloopt wordt het gebied op vrijdag 11 maart a.s vrijgegeven voor afgraving. Kort daarna wordt gestart met de daadwerkelijke uitvoering van het project De Cloppenwaard. (Werkendam)

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Werkendam

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!