woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Kleine David in de Bieb!

25 februari 2011
Van 18:30 uur tot en met 20:00 uur

AALBURG - Christelijk kinderkoor “Kleine David” geeft een openbare les tijdens openingsuren in Bibliotheek Aalburg. Dat is inmiddels de tweede keer. Het vorige optreden dateert van april 2007.
Het koor viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Kom luisteren, maar ook kijken! Bibliotheek Aalburg, Perzikstraat 7b te Aalburg. 

Informatie over het koor: Thea van de Wetering, tel. 0416 – 69 39 21, email a.wetering11@kpnmail.nl

Kinderkoor “Kleine David” werd 3 september 1986 opgericht door een vijftal moeders. Aanleiding was een Paaszangdienst voor schoolkinderen. Daaruit is het koor ontstaan. Er werd getart met 50 kinderen. Door de jaren heen schommelde het ledenaantal. Momenteel zijn circa 22 kinderen lid. Er wordt wekelijks geoefend op woensdagavond.

Optreden in de bibliotheek
De kinderen laten aan ouders, familie en het bibliotheekpubliek zien èn horen hoe zo’n les verloopt. Er worden op de oefenavonden overwegend christelijke liederen gezongen, maar ter gelegenheid van dit optreden worden er ook nog enkele vaderlandse en kinderliedjes ten gehore gebracht. Dirigente is Hennie Lekkerkerker, vaste begeleiding bestaat uit pianist/organist Cees Schreuders en Mathilde v.d. Boom-Scherff (dwarsfluit). Laatstgenoemde is jarenlang lid geweest van het koor.

Waarom in de bibliotheek?
De bibiotheek is een laagdrempelige instelling die toegankelijk is voor iedereen. Men hoeft géén lid te zijn om er binnen te komen! De bibliotheek wil aan vooral regionale instellingen, verenigingen, bonden, (praat)groepen, clubs, stichtingen etc. de gelegenheid geven zich te presenteren.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek Altena

Wijk en Aalburg

www.bibliotheekaltena.nl
Deel dit bericht met je vrienden!