vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Themaavond VEG Andel

23 februari 2011
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur


Thema : ‘ zegen en vloek, de kracht van woorden!’.
 
Woorden zijn vaak snel gezegd en kunnen bewust of onbewust pijn doen en grote schade aanrichten, maar anderzijds kunnen de juiste woorden ook veel zegen en herstel brengen.
 
                                             Over het uitgangspunt voor deze avond zegt Jef het volgende:

Er wordt veel gepraat. Woorden als balsem en woorden als dolksteken. Woorden die helen en woorden die kwetsen. Dat we oog in oog staan met de spiegel die Jakobus ons voorhoudt over het gebruik van onze tong, is niet leuk. Maar in het licht komen en Gods Woord ons hart laten toetsen is wel de eerste stap om met andere woorden te spreken. Indien wij onze tong controleren, hebben wij al een hele weg afgelegd. Zelfbeheersing in het spreken, is een vrucht die de echtheid van ons geloof zichtbaar maakt. Dat komt doordat gewillig leven onder Gods heerschappij, doorheen vele beproevingen, het hart wordt verzacht. Geestelijke volwassenheid komt niet in opstand tegen God en mensen. Dat merken we aan hoe iemand spreekt’.

                     Spreker :     br. Jef de Vriese                                            Image

Spreker deze avond is br. Jef de Vriese uit Heverlee.  Jef de Vriese is al jaren werkzaam als hulpverlener binnen het Centrum voor Pastorale Counseling en in vele kerkdenominaties bekend in Nederland als schrijver en spreker.

Plaats: in de grote zaal van de Koningshof. Aanvang: 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en is er koffie/thee.

                                                De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

VEG Koningshof

Andel

www.koningshof-andel.nl
Deel dit bericht met je vrienden!