donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Pareltjestocht Sleeuwijk

12 februari 2011
Van 09:00 uur tot en met 17:00 uur

SLEEUWIJK - De fietsende PvdA-leden verzamelen zich op de fietsdijk bij de stoep van de Notenlaan. Het vertrek is om 9.10 uur.

De eerste parel is de fiets/wandeldijk. Deze heeft Sleeuwijk te danken aan de oud-wethouder van de PvdA Sjaan van de Heuvel. Ondanks felle protesten van Sleeuwijkers, die vonden dat het dorpsbelang geschaad werd, is dit stuk dijk niet meer toegankelijk voor auto’s. Het is een parel van Sleeuwijk en een symbool van visie van Sjaan.

De tweede parel is de Sleeuwijkse uiterwaard. In de regionale beleidsvisie toerisme en recreatie, die 31 januari in de commissie grondgebied besproken wordt, staat dat de recreatieve mogelijkheden van de uiterwaard beter benut moet worden. In het verleden is er sprake geweest van paden voor mountainbike en paard. Het lijkt er gelukkig op dat het gezond verstand bij de gemeente weer gekeerd is. De uiterwaard is onderdeel van de ecologische hoofdstructuur. Recreatief gebruik moet beperkt blijven tot wandelmogelijkheden en misschien wat speelruimte voor kinderen.

Dan komt de Sleeuwijkse haven. Dit kan een parel worden, maar is het op dit moment zeker niet. De aanblik is rommelig en zeer roestig. Welke koek zullen wij de ondernemer, die het beeld van de haven zo sterk bepaald, moeten aanbieden om de parelvorming voor elkaar te krijgen?

Om half tien bezoeken wij de voedselbank.

Anne Nieuwenhuis

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

PvdA Werkendam

Sleeuwijk

info@pvdawerkendam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!