dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Info-avond winterbanen TV De Hei

03 februari 2011
Van 20:00 uur tot en met 23:00 uur

NIEUWENDIJK - Langs deze weg willen wij alle leden uitnodigen voor de informatieavond die zal gaan over de toekomst van baan 1 en 2.

Tijdens deze avond zullen de Werkgroep Banen en het Bestuur uitleg geven over de gemaakte plannen. Verder krijgen alle leden de mogelijkheid technische en financiële vragen te stellen, zodat we tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 februari 2011 een goede keuze kunnen maken.

Historie
TV de Hei bezit op dit moment vier gravelbanen, waarvan baan 1 en 2 nu dertig jaar in gebruik zijn. In 2008 (en ook al ruim daarvoor!) was er sprake van om de banen 1 en 2 te vervangen, maar tijdens de Algemene Ledenvergadering van 05 februair 2008 is besloten de gravelbanen nog enkele jaren te gebruiken.
Als uitvloeisel hiervan is onder andere in 2008 (baan 1 en 2) en 2009 (baan 3 en 4) geïnvesteerd in een sproei-installatie, welke tot op heden uitstekend werk levert. Ook is er in 2008 behoorlijk geïnvesteerd in een aantal gereedschappen/hulpmiddelen om het onderhoud van de gravelbanen te ondersteunen.
Na de Algemene Ledenvergadering van 2009 is op 15 maart 2009 door het bestuur een Beleidsplan Banen vastgesteld en verzonden via de Heimail naar alle leden.

In 2010 is gebleken dat door diverse nieuwe omstandigheden het beleid dient te worden bijgesteld: 

• De drainage van baan 1 en 2 slibt dicht: van de zestien leidingen zitten er vijf verstopt.
  Gevolg: de afwatering loopt snel terug;
• De toplaag van de gravelbanen dient ook vervangen te worden om een betere afwatering te krijgen;
• Bij regenbuien blijven baan 1 en 2 lang nat (One Dollartoernooi 2010);
• Hierdoor moet er uitgeweken worden naar andere verenigingen. Dit betekent geen kantine-inkomsten;
• Zelfwerkzaamheid wordt steeds moeilijker om de banen klaar te maken en  te onderhouden;
• Voor winterlessen moeten wij nu uitwijken naar andere verenigingen;
• Verlenging tennisseizoen;
• Behoud van leden;
• Door het sluiten van de tennishal moeten de leden in de winter uitwijken naar tennishallen
   ver in de regio.

Het Bestuur heeft in het najaar van 2010 een Werkgroep Banen (Herman Vroege en Hans Groeneveld) geformeerd met als opdracht om de mogelijkheden voor de toekomst van baan 1 en 2 in kaart te brengen. Na een uitgebreide studie door de Werkgroep Banen en het Bestuur zijn er twee opties voor de toekomst:

1. TV de Hei geeft baan 1 en 2 een grote onderhoudsbeurt, waarbij de gravelbanen compleet opnieuw
    aangelegd zullen worden.
2. TV de Hei kiest voor wintervaste banen.

Zowel de Werkgroep Banen als het Bestuur is van mening dat optie 2, het investeren in twee wintervaste banen (Advantage RedCourt) de beste optie is. Voor meer informatie : www.advantageredcourt.nl

Het Bestuur stelt uw aanwezigheid op 3 februari 2011 zeer op prijs, zodat u uitgebreid geïnformeerd kunt worden over de achtergronden van deze voorkeur en de onderliggende cijfers.

Het is de bedoeling dat u tijdens deze avond alle vragen die u heeft, beantwoord krijgt. Tijdens de Algemene Ledenvergadering zal dan niet meer inhoudelijk op allerlei vragen en opmerkingen ingegaan worden en hoeft er alleen gestemd te worden over het investeren in één van beide opties.

We hopen op uw aanwezigheid en een druk bezochte Informatieavond op 3 februari!

Info

Organisator:

Adres:

Website:

TV de Hei

Nieuwendijk

www.heicourt.nl
Deel dit bericht met je vrienden!