zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Open Dag Altena college

19 januari 2011
Van 14:30 uur tot en met 17:30 uur

SLEEUWIJK -  OPEN DAG voor de leerlingen van groep 8 van de basisscholen en hun ouders/verzorgers.

Op de Open Dag kunt u het volgende verwachten:
 
-          Kennismaken met de mensen die op het Altena College werken
-          Praten met en vragen stellen aan leerlingen die op het Altena College zitten
-          Sfeer proeven
-          Onderdelen van vaklessen bijwonen
-          Zelf actief zijn bij sommige vakken
-          Informatie over onderdelen van het zorgbeleid op het “Zorgplein”
-          Algemene informatie in een apart lokaal
-          Leermiddelen bekijken
 
’s Middags is de school geopend tussen 14.30 en 17.00 uur en ’s avonds tussen 19.00 en 21.00 uur.
 
Het Altena College is een christelijke scholengemeenschap voor atheneum-havo-vmbo(t) voor het gehele Land van Heusden en Altena e.o. De christelijke identiteit is herkenbaar in de dagelijkse omgang met elkaar, in de dagopeningen, de speciale aandacht voor Kerstmis en Pasen en bijvoorbeeld in de wijze waarop we met rouwverwerking omgaan.
 
Het Altena College wordt gekenmerkt door de aandacht die er is voor de individuele leerling. Die aandacht is er natuurlijk in de vaklessen maar ook in de goede begeleiding en in de duidelijke zorgstructuur. Bij de begeleiding spelen de mentoren een centrale rol, zij zijn dan ook de aanspreekpunten voor leerlingen en ouders. Zij zijn als het ware het scharnier tussen school en huis. Daarnaast is er expertise voor wat betreft getalenteerde leerlingen, dyslexie, counseling, begeleiding van ‘rugzak leerlingen’. De intensieve begeleiding bij de vakkenkeuze en bij de keuze voor een vervolgopleiding door de drie decanen, mag zeker niet onvermeld blijven.
 
Naast onderwijs is er aandacht voor leuke, maar ook leerzame, buitenschoolse activiteiten. Hierbij kunt u denken aan excursies, werkweken in de derde klassen en vijf atheneum, het Podium Festival in de Nieuwe Doelen in Gorinchem en de schoolavonden die georganiseerd worden door de schoolclub Sameos.
 
Het Altena College zoekt steeds naar nieuwe, bij de school en leerlingen passende onderwijsvernieuwingen. Voorbeelden hiervan zijn Activerende Didactiek, intensief gebruik van digiborden en de huiswerkklas.
 
De school wordt gekenmerkt door een goede onderlinge sfeer. Dat geldt voor leerlingen en personeel. Verder is er een duidelijke organisatie, met korte en heldere communicatielijnen. De brugklas heeft twee stromen: vmbo(t)/havo en havo/vwo, met doorstroming naar 2 vmbo(t), 2 havo en 2 atheneum. Ook na de tweede klassen zijn er veel doorstroommogelijkheden.
 
Alle lessen vinden plaats in één modern uitgerust gebouw. Onlangs is er een extra blok van acht lokalen bijgebouwd. De meest recente verbouwing heeft geresulteerd in een grote extra overblijfruimte, een nieuwe personeelskamer en nieuwe ruimtes voor de kluisjes. Dit alles was nodig om het sterk groeiend aantal leerlingen, goed te kunnen huisvesten. De school staat in een rustige en veilige leeromgeving. Het Altena College is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Buslijn 121 heeft een halte direct voor de deur.
 
De leerlingen krijgen de boeken in bruikleen van het Altena College. Hier zijn voor de ouders geen kosten aan verbonden, omdat de overheid de schoolboeken financiert. Dit geldt niet voor woordenboeken, atlas, rekenmachine ed.
 
Aanmelden van leerlingen kan via de basisschool of u kunt rechtstreeks contact met ons opnemen. Graag voor vrijdag 18 maart 2011.
 
Indien u nog vragen heeft of inlichtingen wenst, belt u dan even met het Altena College, of bezoek onze website:
 
Rijksstraatweg 153
4254 XD Sleeuwijk

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Altena College

Sleeuwijk

0183 302944

www.altena-college.nl
Deel dit bericht met je vrienden!