donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

14e Biesboschloop

08 januari 2011


HANK - Stratenloop over 10 en 5 kilometer. Bij de vorige editie van deze officiële KNAU-wedstrijd stonden er ruim 250 deelnemers aan de start en daarmee is deze stratenloop het eerste grote sportevenement in deze regio, in het nieuwe jaar. Ook dit jaar weer met medewerking van de Stratenloop commissie van de Altena Road Runners.

De wedstrijd voert vanaf het sportcomplex De Schiethoek, over verharde voornamelijk geasfalteerde wegen, door Het Nationale Park " De Biesbosch" en langs "de Aakvlaai".

Bij de vorige edities stonden er heel wat regionale toppers aan het vertrek en dat is hun zo goed bevallen dat de meeste alweer hebben toegezegd voor de 14e aflevering van deze loop in Hank. Tevens hebben een aantal wedstrijdatleten uit "den lande" een toezegging gedaan. Waarschijnlijk gaat het parcoursrecords van zowel de heren als die van de dames aangevallen worden Bij de heren is dit sinds vorig jaar in handen van Stefan van den Broek (30.26)en bij de dames sinds 2002 in bezit van Sandra ter Horst (35.32)

Ook heel veel recreanten vinden hun weg naar dit sportieve evenement. Zo vlak na kerst en nieuwjaar willen zij testen hoe het met hun conditie gesteld is en dat kan op dit prachtige parcours. Exact uitgemeten, zowel de 5 als de 10 kilometer met elke kilometer aangeven kan hier goed op schema gelopen worden.

Er zijn voor de snelste lopers op de 10 kilometer geldprijzen beschikbaar in de leeftijd categorieën dames en heren senioren, heren veteranen 35+,45+ en 55+ en dames veteranen 35+ en 45+ maar misschien nog wel belangrijker, voor alle lopers die na afloop het geduld op kunnen brengen om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn, een kans op 1 van de vele naturaprijzen in de tombola. prijsuitreiking is al om 15.30 uur, zodat niemand lang behoeft te wachten.

De start van de vijf en tien kilometer is om 14.00 uur.

Inschrijven kan tot een half uur voor de start in de kantine van V.V. Be Ready en er zijn verwarmde kleedkamers en douches, zodat ook bij minder goed weer de verzorging prima in orde is.

Verdere inlichtingen telefonisch bij Henny Wijnands.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Hardlooporganisatie H2O

Hank

0162 402913

stichtingh2o@casema.nl
Deel dit bericht met je vrienden!