donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Ouders, opvoeders en jeugdleiders op zoek naar De Weg...

24 november 2010
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

SLEEUWIJK - “Halloween is in Nederland een fenomeen dat steeds meer opgang doet”, zo meldde het RTL-nieuws op maandagmorgen 1 november 2010. De president van Amerika en z’n vrouw deelden traktaties uit aan jonge kinderen, verkleed als 'boze geest.'  Ook elders in de wereld werd Halloween 'gevierd', bijvoorbeeld Curaçao. “Jongen van 15 jaar wordt doodgestoken in feestbus”, zo meldt nu.nl.

Leuk die verkleedpartijtjes? Maar hoe onschuldig is dit eigenlijk? Wat zit daar achter en met welke gevolgen kunnen kinderen geconfronteerd worden?

Veel (christen)jongeren denken na over religie en spiritualiteit. Steeds meer jonge kinderen begeven zich op het vlak van magie en onverklaarbare verschijnselen. Geesten worden opgeroepen om meer te weten over de toekomst. Denk maar even aan het bekende fenomeen 'glaasje draaien'. Hoe onschuldig is dat nu? Welke invloed heeft dit fenomeen gehad op de dader die de 14-jarige Dirk Post uit Urk met 47 messteken vermoordde?

Jongeren denken vaak dat ze risicoloos kunnen experimenteren met deze 'spannende spelletjes.' Maar is dat zo? De Bijbel echter spreekt op realistische toon over 'geestelijke machten' die bezit willen nemen van de mens en invloed uitoefenen op de keuzes van de mens. Ook van (christen)jongeren.

'Ook christenjongeren leven in een cultuur, waarin experimenteren met occulte praktijken een optie is. Zij kunnen hierin meegetrokken worden en niet alleen het stuur over hun leven, maar ook de Weg van Jezus Christus kwijtraken. Occulte praktijken zijn een concrete bedreiging voor het geestelijk welzijn van christelijke jongeren en voor de kerk', zo valt te lezen op de website van Stichting De Hoop.

Tienerfriends organiseert in samenwerking met  De Hoop een workshop over de toenemende mate van activiteiten onder en door (christen)jongeren op het gebied van occulte praktijken. Hoe herken je als ouders dat jongeren zich inlaten met occulte praktijken? Hoe moeten jongerenwerkers daar mee om gaan en wat betekent dit voor de pastorale teams en voorgangers van onze kerken?

We nodigen ouders van tieners, tiener- en jeugdleiders, en andere belangstellen van harte uit op deze informatie avond aanwezig te zijn!

De avond wordt gehouden op het schip de Friendship, locatie: Hoef 15, Sleeuwijk  met mogelijkheid tot napraten. Voor meer informatie of vragen kunt u bellen met Henk Schouten, mailen of terecht op onze site.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Tienerfriends

Sleeuwijk

06-53374480

info@tienerfriends.nl www.tienerfriends.nl
Deel dit bericht met je vrienden!