vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Schoolontbijt

03 november 2010
Van 08:30 uur tot en met 09:00 uur

WIJK EN AALBURG - Op woensdag 3 november doetCBS De hoeksteen weer mee met “ontbijt op school”. Samen met de kinderen wordt de dag goed begonnen met een lekker & gezellig ontbijt, met alles erop en eraan.

Alle ontbijtproducten en veel lesmateriaal worden aangeboden door het Nationaal Schoolontbijt. Door dit jaar mee te doen met het Nationaal Schoolontbijt willen de school het belang van een goed ontbijt onderstrepen. Samen met vele andere scholen in Nederland laat men op een  feestelijke manier zien hoe leuk en lekker ontbijten is! Op die manier stimuleert men bij de kinderen het besef dat een goed dagelijks ontbijt erg belangrijk is! Wie zijn schooldag begint met een goed ontbijt kan zich beter concentreren en beter presteren. Het ontbijt is dus eigenlijk een onmisbare maaltijd. De achterstand die je oploopt door de eerste maaltijd over te slaan, wordt in de loop van de dag zelden gecompenseerd.
Bovendien zorgt een goed ontbijt voor een verzadigd gevoel waardoor de verleiding minder groot is om calorierijke tussendoortjes te eten. Zo kan overgewicht worden voorkomen. Goed ontbijten is voor iedereen van belang, maar zeker voor kinderen, aldus de school.

Info

Organisator:

Adres:

CBS De Hoeksteen

Wijk en Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!