zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kanjertraining ouder en kind

27 oktober 2010
Van woensdag 27 oktober 2010 tot en met woensdag 29 december 2010
Van 15:00 uur tot en met 16:00 uur

WERKENDAM - Kanjertraining Ouder & Kind

De Kanjertraining is er voor kinderen die gepest worden en of niet lekker in hun vel zitten. Een op de zes kinderen wordt regelmatig gepest. Een op de twintig is zelf een pester. Ofwel: in elke gemiddelde basisschoolklas zitten zo’n 4 tot 5 gepeste kinderen en minstens 1 pester. Pesten is dus een probleem dat in vrijwel elke klas voorkomt. Toch bespreken maar weinig kinderen het probleem thuis. Ze schamen zich ervoor en willen bijvoorbeeld niet dat hun ouders met de leerkracht gaan praten.

Welke signalen wijzen op pesten?
• Nerveus of bang zijn om naar school te gaan, nare dromen, bedplassen,concentratiestoornissen, waardoor schoolprestaties achteruit gaan, nooit vriendjes mee naar huis nemen enzovoort.

Voor deze kinderen is nu de Kanjertraining Ouder&Kind. Zowel de kinderen wordt geleerd wat je kunt doen om beter in de vel te zitten en de ouders krijgen hierbij tips hoe ze hun kind hierbij kunnen helpen.

In de Kanjermethode wordt praktisch uitgelegd hoe je conflicten kunt voorkomen en oplossen. Kinderen leren voor zichzelf opkomen en beter met anderen omgaan en positief over zichzelf te denken. Na afloop kunnen de meeste kinderen hun gevoelens onder woorden brengen. Ze gaan meer denken: het is goed dat ik er ben, er zijn mensen die van mij houden, ik luister naar kritiek, ik kan zeggen wat ik voel en wil”. De kinderen die mee hebben gedaan zeggen: ik heb veel geleerd, hoe je met anderen moet omgaan, en wat je kan zeggen als je gepest wordt en dat je niet zielig moet doen”.

De Kanjertraining Ouder&Kind wordt verzorgd in de Werkendam door de Orthopedagogische praktijk Kijk-Op-Kinderen op de OBS Burgemeester Sigmond, Wilgenlaan 1 in Werkendam en wel op woensdagen, om de twee weken!

Na de herfstvakantie start de praktijk weer met een nieuwe groep.
Hiervoor kunnen kinderen in deze regio van 8-12 jaar worden aangemeld die gepest worden en/of niet lekker in hun vel zitten.

Meer informatie is te vinden op de website van de Orthopedagogische praktijk.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Orthopedagogische praktijk Kijk-Op-Kinderen

Werkendam

06-36331617

kijkopkinderen@hotmail.com http://kijk-op-kinderen.nl/kanjertraining.html
Deel dit bericht met je vrienden!