vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst

14 oktober 2010
Van 14:00 uur tot en met 15:00 uur

WERKENDAM - De wethouders De Jong en Luteijn van de gemeente Werkendam ondertekenen samen met de havenondernemers De Waal, Concordia en Veka een samenwerkingsovereenkomst inzake de aanleg van een nieuwe kade in de Beatrixhaven. Na aanleg van de kade wordt het gebied geherstructureerd, zoals aanpassingen van de openbare weg, alsmede extra parkeerplaatsen.    

Wethouders De Jong en Luteijn tekenen donderdag samen met de havenondernemers Concordia, Veka en De Waal een samenwerkings- overeenkomst met betrekking tot de aanleg van een nieuwe kade in de Beatrixhaven van Werkendam. Volgens planning wordt in het tweede kwartaal van 2011 gestart met de aanleg van deze nieuwe kade. In de samenwerkings- overeenkomst staan onder andere de werkafspraken en de afspraken over de kostenverdeling.

De nieuwe kade, bestemd voor het (af)bouwen en repareren van schepen, voorziet in een grote behoefte. In de samenwerking zal eerst de gemeente de voorbereidende werkzaamheden verrichten. Hierbij zal o.a het havenkantoor verplaatst worden. Vervolgens zullen de ondernemers een deel van de haven ter grootte van ca. 1 ha. dempen en een kade aanleggen. Op de kade zullen ook bedrijfsgebouwen worden gerealiseerd.

Na aanleg van de kade zal de gemeente het openbaar gebied herstructureren, waaronder een aanpassing van de openbare weg en de aanleg van extra parkeerplaatsen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 14 oktober, om 14:00, in het gemeentehuis van Werkendam.

De ondertekening vind tplaats op het gemeentehuis.

 

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Werkendam

Werkendam

Deel dit bericht met je vrienden!