donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Opening Makkelijk Lezenplein

01 oktober 2010


WERKENDAM - AALBURG - Vanaf 1 oktober kunnen kinderen met een leesprobleem terecht op het Makkelijk Lezen Plein in bibliotheek Aalburg, Giessen en Werkendam. Op deze datum wordt het Plein feestelijk geopend. Eén op de tien kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs heeft problemen met lezen en spellen. Dit zijn meestal kinderen met dyslexie, een aangeboren handicap die in alle lagen van de bevolking voorkomt. Maar ook bij kinderen met concentratiestoornissen, zoals ADHD en (allochtone) kinderen met een taalachterstand kunnen leesproblemen ontstaan.

Kinderen met een leesprobleem vinden lezen meestal niet leuk, omdat het hen te veel moeite kost. Krijgen deze kinderen geen goede begeleiding, dan neemt het zelfvertrouwen af en is de kans groot dat ze gaan onderpresteren. Vaak komen de kinderen dan in een onderwijstype terecht dat geen beroep doet op hun feitelijke vermogens. Het is daarom belangrijk dat hun probleem al vroeg wordt herkend en erkend. Dan pas kan gericht worden gewerkt aan ondersteuning: vanuit school, maar ook vanuit de bibliotheek, met het Makkelijk Lezen Plein.

Meer informatie
Op de site www.makkelijklezenplein.nl is meer informatie te vinden. De site, bedoeld voor kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten, bevat een overzicht van media die geschikt zijn voor kinderen met leesproblemen, tips om kinderen aan het lezen te krijgen of te ondersteunen bij het leren en links naar sites over leesproblemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Hetty Smits, Bibliotheek Giessen, tel. 0183-441602 of e-mail  of Grietje Zemering, Bibliotheek Werkendam, tel. 0183-501983 of e-mail.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Biblotheek Altena

Werkendam

www.bibiotheekaltena.nl
Deel dit bericht met je vrienden!