vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Open Dag brandweerkazerne Genderen

25 september 2010
Van 13:30 uur tot en met 16:30 uur

GENDEREN - Aan De Genderensedijk 7 is een prachtige nieuwe brandweerkazerne gebouwd voor het team van de brandweer Genderen.

Op zaterdag 25 september a.s. wordt de nieuwe kazerne officieel geopend. Tevens wordt dan het nieuwe brandweervoertuig voor het team Genderen gepresenteerd.
 
Ter gelegenheid van de opening worden belangstellenden van harte uitgenodigd om de nieuwe accommodatie te komen bezichtigen tijdens het open huis op zaterdag 25 september tussen 13.30 en 16.30 uur. Het brandweerteam Genderen nodigt iedereen van harte uit om dan te komen.
 
Natuurlijk kunt u dan de nieuwe accommodatie en het nieuwe voertuig bezichtigen, maar er zijn er ook nog enkele oude brandweervoertuigen te bewonderen.
Voorts zijn er nog andere bijzondere voertuigen te zien die een rol bij brand kunnen spelen.
 
Ook vinden er diverse demonstraties plaats, zoals het bevrijden van een slachtoffer uit een auto, het afdichten van een tanklekkage en de gevolgen van het gebruik van een airbag.
Maar ook spectaculaire acties zijn er te zien zoals een demonstratie “vlam-in-de-pan”, en het effect van gasflesjes in open vuur. Ook het gebruik van allerlei brandblusmiddelen wordt getoond.
 
Mochten de kinderen zich dan nog vervelen, dan is het er altijd nog het springkussen voor de kleinste brandweerfans.
 
Kortom leerzaam en gezellig. Dus reden genoeg om het open huis te bezoeken.
 
Het brandweerteam Genderen heet u alvast welkom.

I.v.m. deze activiteiten zal de Genderensedijk, vanaf garage Aart Vos worden afgesloten tot aan het Kruispunt Hoofdstraat, voor het doorgaande verkeer vanaf 9.30 uur tot circa 17.00 uur. Bij calamiteiten zal doorgang worden verleend aan de hulpdiensten.

Deel dit bericht met je vrienden!