vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Verhalenkaravaan op reis

18 september 2010
Van 09:00 uur tot en met 18:00 uur

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - De VerhalenKaravaan, editie Dussen-Babyloniënbroek-Almkerk, gaat zaterdag 18 september op reis. Schrijver Piet Hartman en kunstenaar Jack van Mildert deden het afgelopen jaar onderzoek, trokken tips na van bewoners, spraken lokale helden en speurden naar bijna vergeten geschiedenis.

De gevonden verhalen werden opgetekend en doorgegeven aan lokale kunstenmakers. Professionals en amateurs maakten er een creatieve vertaalslag van. De resultaten van al dit werk worden op zaterdag 18 september getoond en voorgedragen. Tijdens een bijzondere tocht met rijtuigen komt het landschap van heden en verleden op een creatieve manier tot leven.

De VerhalenKaravaan gaat zaterdag 18 september op reis met tien rijtuigen van menvereniging Het Munnikenlands Gerij. De editie Dussen-Babyloniënbroek-Almkerk vertrekt bij de schuur van Piet van Wijk, Muilkerk 10, Dussen.

Tijdens de bijzondere tocht worden oude en haast vergeten verhalen op een moderne en creatieve manier tot leven gewekt. De VerhalenKaravaan kan niet aansprakelijk worden gesteld voor een nieuwe kijk op de geschiedenis, landschap en lokale helden.

Dit initiatief van schrijver Piet Hartman en kunstenaar Jack van Mildert werd mogelijk gemaakt door Schatten van Brabant, het cultuurfonds van de provincie, en dankzij de samenwerking van Aalburg, Werkendam en Woudrichem.
De burgemeesters Fons Naterop, Carla Breuer en Frank Petter zullen dan ook per koets dit deel van het schone Land van Heusden en Altena verkennen en beleven.
Wilt u meerijden dan is een opstapkaart nodig. Zolang de voorraad strekt is deze à vijf euro te koop bij Klompenmakerij Den Dekker (0416-690080).
Publiek mag op de verschillende locaties komen luisteren.
 

Programma 18 september.
12.30-13.00 uur ontvangst, Muilkerk 10, Dussen.
13.00 uur start programma.
13.25 uur vertrek rijtuigen.
13.55 uur aankomst basisschool Den Biekurf in Babyloniënbroek, voorlezen verhaal ‘De heidense uithoek Babilonia’, optreden locatietheater o.l.v. Johan Roodnat.
15.10 uur aankomst Noorderveldse molen, voorlezen verhaal ‘De verdwenen watermolens’, optreden heavymetalband Sodomy & Lust.
15.55 uur aankomst Klompenmakerij Den Dekker, voorlezen ‘Ode aan Piet van Gennip’, optreden troubadour Bertan van der Veer en dameskoor Uit Volle Borsten.
17.00-18.00 uur slotprogramma, met borrel, in de schuur: film Bonhansa; voorlezen verhaal ‘De verwoesting van Slot Altena’, optreden schrijfster Lizzy van Pelty, muziek Gabriël en Apolonia Gort; voorlezen verhaal ‘De vlasschuur loopt op zijn laatste benen’, optreden kunstenmaker Henk van Noorloos en slagwerkgroep Da Capo; expositie werk basisscholen De Almgaard en De Peppel.
 

Deel dit bericht met je vrienden!