vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Zomerevent Veldzicht

11 september 2010
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

GENDEREN - Op zaterdag 11 september wordt het eerste Zomer Event in Aalburg gehouden in zwembad Veldzicht. Het belooft een waar spektakel te worden met overdag grote speeltoestellen voor kinderen en tieners t/m 15 jaar en in de avond een sportieve achtkamp en Caraïbisch feest voor de jongeren van 15 t/m 25 jaar.

Aanleiding van het evenement is een besluit van een speciaal ingestelde jeugdgemeenteraad van Aalburg, die subsidies onder ingediende jongerenprojecten mochten verdelen.
De jeugdraad vond dat drie ingediende evenementen (Veldzichtloos van zwembad Veldzicht, Sport Event van de kerken en Hallo Zomer van EFS) zoveel op elkaar leken, dat daarvoor één subsidiebedrag beschikbaar is gesteld van 2.500 euro, mits er één evenement van zou wordengemaakt. Dit resulteerde in het eerste Zomer Event in Aalburg.

Rond het ondiepe bad wordt een plein aangelegd in Caraïbische sferen waar zomerse muziek gedraaid wordt en ook enkele doe activiteiten gedaan kunnen worden zoals bananenvangen en limbodansen. Gedurende de hele avond zullen hier zomerse hapjes te krijgen zijn en tegen betaling heerlijke alcoholvrije cocktails!

Om 19.00 begint dan de grote achtkamp met onder andere een hindernisbaan van 30 meter, een rodelbaan, wonderwielen in het grote bad en nog een aantal andere leuke en uitdagende spellen! Het sportieve gedeelte wordt afgesloten met een barbecue en natuurlijk de prijsuitreiking, waar duidelijk zal worden wie de winnaars zijn.

Publiek is natuurlijk van harte welkom om toe te kijken bij de achtkamp. Toegang is gratis! Naast de cocktails, hapjes en barbecue tijdens de avond zullen er ook in de kantine van het zwembad consumpties te krijgen zijn.

Deelnemen
Deelnemen kan in teams van minimaal zeven en maximaal tien personen met jongeren van ongeveer 15 t/m 25 jaar. De deelnamekosten bedragen 3 euro per persoon. Dit bedrag zal volledig ten goede komen aan een waterproject in Bulgarije. Dit is onderdeel van het project “millenniumdoelen” wat ook gesteund wordt door de jeugdraad. De organisatie van het Zomer Event wil hier van harte een steentje aan bijdragen! Teams kunnen zich opgeven via onderstaand formulier. Aanmelden kan tot 20 augustus a.s.
De organisatie hoopt dat veel mensen op 11 september het zwembad zullen weten te vinden om overdag of ’s avonds deel uit te maken van het Aalburgse Zomer Event maar natuurlijk vooral dat veel jongeren deel zullen gaan nemen aan de achtkamp!

Voor nadere informatie over dit evenement kunt u terecht bij de jongerenwerker Marcel Versteeg.

Deel dit bericht met je vrienden!