donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Exposities bij Zorgplein Maaswaarden

09 september 2010
Van donderdag 09 september 2010 tot en met vrijdag 05 november 2010
Van 10:00 uur tot en met 20:00 uur

WIJK EN AALBURG - In Zorgcentrum Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, en Zorgcentrum De Notenhoff, Lijsterplein 9 te Andel, zijn vanaf heden tot 5 november de volgende exposities te zien.

Wijkestein:
Op de begane grond van het verzorgingshuis en verpleeghuis “Het Anker” zijn de werken te zien van Hennie Vink uit Woudrichem. Zij exposeert met o.a. pentekeningen, inkt, houtskool, acryl en gemengde technieken van bloemen en landschappen. 

Op eerste verdieping van het verzorgingshuis zijn schilderijen te zien van Marjo Haveman uit Sleeuwijk. Op paneeltjes van 30 bij 30 cm zijn diverse olieverf landschappen te zien.

De Notenhoff:
In de Notenhoff zijn foto’s te zien van landschapsfotograaf George Burggraaf uit Buurmalsen. "Ik werk als een impressionist", zegt George. "Het licht en het moment bepalen de sfeer en karakter van mijn beelden." "Als mensen door mijn foto"s bewuster gaan kijken, is mijn missie geslaagd."

In beide huizen is in de vitrinekast in de entree een mini expositie te zien van de verzameling oude fototoestellen en toebehoren van Jules Faber uit Genderen.
De tentoongestelde toestellen geven een klein maar interessant overzicht van meer dan een eeuw historie fotografie, een historie die gesloten werd door de introductie van de digitale camera.

Voor meer informatie of interesse om gratis te exposeren kunt u contact opnemen met Bert Noorloos.

Deel dit bericht met je vrienden!