zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Oogstfeest

09 september 2010
Van 14:00 uur tot en met 18:00 uur

AALBURG / ANDEL - Zaterdag 9 oktober wordt op het Prinsentuin in Andel een oogstfeest georganiseerd in samenwerking met bedrijven die streekproducten leveren uit het land van Heusden en Altena.  Ook leerlingen en docenten van de school werken mee. Het thema van deze dag is “Vier de oogst!”

Demonstraties 
Het oogstfeest prikkelt alle zintuigen. De leerlingen demonstreren kleding voorzien van de mooiste agrarische producten uit onze streek. Er wordt uitleg gegeven over het oogsten van paprika’s, het biologische telen van kasgroenten, het rooien, enten en planten van fruitbomen. Ook het bijzondere kassencomplex van het Prinsentuin is te bekijken.
Alles over het oogsten en het malen van graan wordt gedemonstreerd. De koekjes gemaakt uit dit specifieke meel zijn te proeven. Verder is er inof over het melken van geiten, de geitenhouderij zelf en de verwerking van de geitenmelk. Ook het kamperen bij de boer is vertegenwoordigd op de oogstdag en méér...

Kortom, een unieke mooie gelegenheid eens kennis te maken met het Prinsentuin.

Activo Band
Er is een prijsvraag over de mooiste streekpop met kaaskop. Er zijn levende standbeelden en zelfs hele tableaus van levende beelden bewonderen.
Van 14:45 uur tot 16:00 uur wordt het feest muzikaal opgeluisterd door de in de streek bekende Activo Band.
De activiteiten vinden plaats rond de aula en het voorterrein aan de Buitenlaan 2.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Het Prinsentuin

Andel / Aalburg

0183 447474

Deel dit bericht met je vrienden!