donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Fietstocht Aalburg Rond

12 juni 2010
Van 08:30 uur tot en met 16:30 uur

Voor de 26ste keer zetten tientallen ondernemers in gemeente Aalburg hun deuren wijd open tijdens ‘Aalburg Rond’, een fietstocht langs en door alle zeven kernen van de gemeente.

Deze fietstocht op zaterdag 12 juni wordt georganiseerd door de ondernemersvereniging. Elk jaar melden zich tussen de vijftienhonderd en tweeduizend mensen aan de start. De meeste fietsers komen uit de gemeente zelf, maar iedereen is welkom. Vanwege de vele stopplaatsen is de tocht geschikt voor jong en oud.  
 
Dit jaar doen nog meer bedrijven mee als stempelpost en waar over het algemeen een verrassing uitgedeeld wordt, varierend van een ballon tot een krentenbol. Ook zijn er stempelposten bij de Witte Molen in Meeuwen en bij de ijsbaan in Babyloniënbroek. Het wordt dus weer een tocht als vanouds.

Meedoen
In elk dorp kan gestart worden.  

  • Aalburg: Vos tweewielers – Grote Kerkstraat 22
  • Genderen: Spar van der Mark– Hoofdstraat 37a
  • Drongelen: Eetboerderij Cafetaria ‘de Foeks’ – Kruisstraat 5
  • Eethen: Autobedrijf ’t Centrum – C. Branderhorststraat 21
  • Meeuwen: Witte Molen – Kleibergsestraat 52
  • Babyloniënbroek: IJsclub Juliana – Broeksestraat 70a
  • Veen: Koopcentrum Golff Duijzer – Groeneweg 1

De start is van 8:30 tot 12:30 uur. Binnenkomst tot 16:30 uur. Inschrijfgeld € 3,00
De organisatie heeft ook een pechnummer voor deze tocht. Iemand met een lekke band bijvoorbeeld belt dan naar 0653 191 884.

Ontstaan
Gerrit Duijzer richtte in 1973 samen met algemeen adjunct Leo Treffers en Teunis van Mersbergen de ondernemersvereniging op. In 1974 organiseerden Treffers en Duijzer de eerste fietstocht langs Aalburgse ondernemers.
Aalburg Rond levert de bedrijven naamsbekendheid op en dat zorgt weer voor meer klanten. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat ze bij de Witte Molen meelproducten kunnen kopen en koek van eigen deeg. Het evenement werkt drempelverlagend. De Makelaars van Altena bijvoorbeel hebben niks om te laten zien, maar door Aalburg Rond zullen mensen er eerder binnen stappen.

Ouderen met de bus
De ondernemersvereniging heeft speciaal voor de bewoners van Wijkestein gezorgd voor bussen. Taxibedrijf Duijster heeft gratis busjes beschikbaar gesteld. De ouderen kunnen hier comfortabel genieten van de mooie route. Onderweg wordt een koffiestop gemaakt en op diverse plekken is het mogelijk een bedrijf te bezoeken.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

Ondernemersvereniging Aalburg

Aalburg

0416-695366

www.ov-aalburg.nl
Deel dit bericht met je vrienden!