zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Fietsend genieten voor goede doel...

22 mei 2010
Van 09:30 uur tot en met 17:00 uur

Meer dan zevenitg kerken organiseren  in West-Brabant  en het Land van Heusden en Altena voor de achtste keer het Lopend Vuurtje. Op de zaterdag voor Pinksteren, 22 mei,  vertrekken fietsers van alle kerken om sponsorgeld bijeen te trappen  voor het goede doel. De deelnemende kerken bepalen zelf voor welk goed doel hun “eigen” fietsers rijden. Daarnaast willen we met deze dag de contacten tussen de kerken in de regio bevorderen.

Doel - Het doel van ’t Lopend Vuurtje is tweeledig: Enerzijds geld inzamelen voor een goed doel en anderzijds elkaar ontmoeten in en bij de kerk op een laagdrempelige wijze. De bestemming voor de geldinzameling  wordt door de plaatselijke kerken bepaald.

Sponsoren - Iedereen kan de fietsers sponsoren. Dit kan door afspraken met de fietsers te maken of door geld in de sponsorbus in de kerk te storten.

Fietsen of met de auto - Deelnemers kunnen uit verschillende tochten kiezen. Voor de fietsers zijn er verschillende afstanden: 35 km, 45 km, 60 km en 120 km. Bij elke deelnemende kerk kan gestart worden en worden de routes uitgereikt. Voor automobilisten zijn er lijsten waarop de te bezoeken kerken staan.

Stempelkaart - Deelnemers vinden het meestal leuk om stempels te verzamelen, daarom zijn er stempelkaarten. Bij elke kerk, die aangedaan wordt kan een stempel verkregen worden.

Ontmoeten - In elke kerk zijn er die dag gastvrouwen en\of gastheren om de deelnemers te ontvangen. Zij geven stempels, voor wie dat wil is er koffie of thee en wordt er op verzoek informatie gegeven. Elke kerk zal naar vermogen bijdragen aan de ontmoeting en zich inspannen om bij te dragen aan het succes.

Terugblik- Het aantal kerken dat meedoet blijft groeien en ook het aantal fietsers wordt steeds hoger. Vorig jaar stapten in West-Brabant en het Land van Heusden en Altena meer dan 1.000 mensen op de fiets en werd er meer dan 22.000 Euro bij elkaar gereden. Ook dit jaar rekenen we weer op veel enthousiaste fietsliefhebbers die graag een rondje rijden voor het goede doel.

De Samenwerkende Kerken van West Brabant.

Kijk ook HIER...

Deel dit bericht met je vrienden!